img

OSVETLITEV MILANSKE KATEDRALE

Milana se je v zadnjih letih razvil v simbol luksuznega nakupovanja. V ulicah in podhodih okoli katedrale, je nešteto butikov, ki s svojimi pompoznimi izložbami tekmujejo za pozornost mimoidočih. Temu primerno se je povečala tudi osvetlitev v okolici katedrale. Pred leti je ERCO že osvetlil notranjost milanske katedrale z LED reflektorji, sedaj pa je osvetlil tudi njeno veličastno zunanjost.

Milanski biro Ferrara Palladino Lightscape je k sodelovanju in načrtovanju svetlobe pozvala institucija, ki je za vzdrževanje katedrale zadolžena vse od leta 1387. Z novo osvetlitvijo je brez dvoma izboljšano dojemanje katedrale, zopet je pridobila didaktično vlogo, ki jo ima od začetkov – kot vsaka gotska stavba, je bila tudi ta katedrala zgrajena z namenom, da oznani rešitev sveta. Katedrala nosi na zunanjosti dogme in nauke vere – od stvaritve do naukov svetnikov, kakor tudi celotno zgodovino krščanstva. Ta skoraj pedagoška funkcija je končno zasijala s pomočjo velikega števila reflektorjev. Dinamičen nivo osvetlitve med 70lx - 100lx poskrbi, da so detajli zgradbe izpostavljeni. Barva svetloba 4000K poveča dojemanje različnih barvnih tonov roza-sivega »candoglia« marmorja.

Osvetlitev zunanjosti milanske katedrale, je bila kompleksna, ERCO pa je s svetlobnimi orodji poskrbel za kar se da najboljšo rešitev.

Za še več informacij in fotografij - [https://www.erco.com/projects/culture/milan-cathedral-6965/de/]

ERCO MILANO_2.jpg

ERCO MILANO_3.jpg